torstai 1. elokuuta 2019

Kaupunkipuutarha kukkii ja kukoistaa!

Lämmin ja aurinkoinen kesä on hellinyt Tehtaan koululle perustettua yhteisöllistä kaupunkipuutarhaamme. Kuluneen kesän aikana liki kaikki talkoovoimin kylvetyt, istutetut, kitketyt ja kastellut hyötykasvimme ovat tuottaneet satoa ja iloa monelle Vanhan Varkauden asukkaalle ja kävijälle.


Heinäkuun alkupäivinä museotoimenjohtaja Hanna-Kaisa Melaranta lähetti terveisiä meille kaikille kaupunkipuutarhasta kiinnostuneille. Tämä viesti ei vanhene. Olette edelleen tervetulleita hoitamaan kaupunkipuutarhaamme, tai ihan vain nauttimaan keitaasta keskellä Vanhaa Varkautta, ja varsinkin nyt elokuun kynnyksellä maistamaan puutarhan antimia!



Idea kaupunkipuutarhasta saatiin maaliskuussa Vanha Varkaus kumppanuuspöydän järjestämästä ensimmäisestä kehittämisfoorumista. Monen muun toteuttamiskelpoisen ja hyvän idean rinnalta kaupunkipuutarha nousi ylitse muiden lyhyen jänteen toteuttamiskelpoisena projektina. Varkauden museoiden ja Varkauden kaupungin teknisen toimen ja viheralueiden kunnossapidon yhteistyönä projekti pystyttiin toteuttamaan vähäisin investoinnein, suur kiitos myös lavankauluslahjoituksen tehneelle Gigantille. Vaikka on tärkeää omata taloudellisia edellytyksiä toiminnan alkuun saattamiseksi, ei tämän kaltainen projekti olisi mahdollinen ilman niitä todellisia resursseja, eli vapaaehtoisten työpanosta puutarhan perustamisessa ja ylläpidossa. Niinpä kaunein kiitos kuuluu kaikille multasormille ja kaupunkipuutarhassa vierailleille!


Puutarhaterveisin
Tytti 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti