maanantai 24. kesäkuuta 2019

Toinen kehittämisfoorumi toi kesän tullessaan

Tiistai iltana 28.5.2019 kokoontui Tehtaan koulun saliin joukko aktiiveja, jotka olivat kiinnostuneita Vanhan Varkauden kesästä. Tapahtuman pohjaksi oli seulottu ensimmäisessä kehittämisfoorumissa esille tulleita ajankohtaisia kehittämisideoita, joiden toteuttaminen olisi aktiivisten ihmisten käsissä mahdollista jo tänä kesänä. Lukuisista kesäideoista löytyi teemoitellen yhteisön heittämisiä ajatuksia neljän eri otsikon alle.





       - Siivoustalkoot ja Kaupunkipuutarha
       - Kesäyrittäjyys
       - Päiviönsaaren tori
       - Tulevat tapahtumat







Tällä kertaa osallistujat valitsivat sen teeman, joka itsestä tuntui kiinnostavimmalle ja alkoivat suunnitella kuluvan kesän tapahtumia. Toiminnan tavoitteena oli löytää suunnitelmille myös toteuttajat.

Illan mittaan jokaisella fläppitaululla kävi kuhina, kun ydinryhmäläiset herättelivät keskustelua ja kirjasivat muistiin esiin tulleita ideoita ja toteutettavia tapahtumia sekä tapahtumien toteuttajia.


Suunnitteluvaiheen jälkeen jokainen aihealue ja niihin kootut asiat käytiin yhdessä läpi. Esiteltyihin ideoihin sai esittää jatkoideoita ja kysymyksiä. Keskustelua heräsikin mukavasti kunkin fläppitaulun kohdalla.

Kehittämisfoorumin helmiksi voidaankin nostaa Kaupunkipuutarhan ohella, "Omena Varkaus" -tapahtuma, joka toteutettaisiin koko Vanhan Varkauden alueella kesällä 2019, ja Päiviönsaaren torin elävöittämiseksi tehdyt suunnitelmat, jotka olisi aikatalullisesti mahdollistaa toteuttaa kesäkaudella 2020.


Vanha Varkaus kumppanuuspöytä jää nyt ansaitulle kesätauolle, mutta palaa syksyllä virkistyneenä ja uusia ideoita puhkuen suunnittelemaan ja tekemään entistä parempaa Vanhaa Varkautta yhdessä teidän kaikkien kanssa.

Kannattaa kuitenkin olla kuulolla, tuoreimman Kehittämisfoorumin annista kuullaan varmasti vielä!

Aurinkoista kesää kaikille!

Tytti 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti