torstai 7. helmikuuta 2019

Kumppanuuspöytämenetelmällä kohti Vanha Varkaus - kehittämissuunnitelmaa

Niin, mitä se kumppanuuspöytä menetelmänä pitää oikein sisällään? Mitä ovat ne arvot joita kuntalaisten osallisuuteen pyrkivä menetelmä kantaa povessaan? Onko kymppanuuspöytä todellakin meidän kaikkien juttu, Sinun, Minun ja koko yhteisön?

Hyviä kysymyksiä kaikki.

Kumppanuuspöytä menetelmänä tarjoaa osallisuutta ja mahdollisuutta vaikuttaa itselle tärkeisiin asioihin. Kumppanuuspöytätyöskentely perustuu avoimuuteen, tasa-arvoon ja moninäkökulmaisuuteen. Kumppanuuspöytätyöskentelyn pohjana on yhteisen päämäärän löytyminen ja niiden tarpeiden tunnistaminen, joita Vanha Varkaus alueena kantaa sisällään kehittyäkseen.

Vanha Varkaus kumppanuuspöydässä osallisuus ja kansalaisvaikuttaminen ovat keskeisissä rooleissa. Kumppanuuspöydässä työskenteleminen merkitsee osallisuutta koko kehittämisuunnitelman luomisprosessiin;

  • osallisuutta suunnitteluun
  • osallisuutta toimintaan
  • osallisuutta tiedon vastaanottamiseen ja antamiseen
  • osallisuutta päätöksentekoon

Vanha Varkaus kumppanuuspöytään on pyydetty Varkauden alueella, ja Vanhassa Varkaudessa elämän eri osa-alueilla aktiivisesti vaikuttavia toimijoita, joista muodostuu kumppanuuspöydän moninäkökulmainen ydintyöryhmä.

Vaikka toimintaa koordinoi meidän museolaisten lisäksi alueen asukkaista, yrittäjistä ja yhdistysaktiiveistä koostunut "työrukkanen", on kaikki Vanha Varkaus -alueen kehittämisestä kiinnostuneet henkilöt enemmän kuin tervetulleita osallisiksi kumppanuuspöytään, sekä kehittämissuunnitelman luonnosteluun.

Kutsummekin juuri Sinut osalliseksi kumppanuuspöytään osaksi tätä hienoa hanketta. Jokaisen panos on tärkeä!

Terveisin Tytti


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti